Què fem?

AMPA: Què fem?

Activitats de suport econòmic i organitzatiu a l’escola:

SORTIDES. L’AMPA es fa càrrec del que costa portar els nens d’excursió, al teatre, a concerts, visites a museus, etc. tant del desplaçament com de les entrades.

NATACIÓ. A partir de P-4, tots els nens aprenen a nedar. El que costa això també va a càrrec de l’AMPA.

PERSONA DE SUPORT. L’AMPA cobreix el cost d’una persona, auxiliar de mestre, que fa tasques diverses de suport: biblioteca, lectura tutoritzada, suport als més petits, etc.

TARDES DE JUNY. Els cursos que l’escola fa jornada intensiva el juny (a les tardes no es fa classe), aquest horari suposa un problema per a moltes famílies. Per això des de l’AMPA organitzem un servei de monitoratge amb activitats adequades a cada edat. Aquest servei només el paguen les famílies que el fan servir.

GESTIÓ DELS LLIBRES I DEL MATERIAL ESCOLAR. Tots sentim dir que els llibres escolars són cars. I és veritat. Per això a l’Andersen portem molts cursos fent servir un sistema de reutilització i optimització dels recursos que ens permet abaixar el cost d’aquest concepte per a les famílies.


Activitats lúdiques, formatives i participatives:

Les activitats previstes per aquest curs són:

MERCAT DE LES 3R. S’organitza un diumenge de tardor, com a cloenda de la setmana que l’escola dedica a treballar temes relacionats amb el medi ambient i el reciclatge. Durant la setmana tothom porta objectes, joguines, contes, etc que ja no utilitzen, i el diumenge organitzem un mercat, a preus simbòlics, de tot el material recollit. Els diners obtinguts serveixen per dotar l’escola d’alguna instal·lació relacionada amb la sostenibilitat (hort, deixalleria, etc).

FESTA DE LA SOLIDARITAT. Cada curs, els nens de l’escola dediquen una setmana a treballar temes de relació i solidaritat amb el nostre i el tercer món. El diumenge, com a cloenda d’aquesta setmana, l’AMPA organitza una xocolatada i l’escola presenta el treball que s’ha dut a terme.

SORTIDA A LA NATURA. Un diumenge de primavera fem una sortida matinal caminant, per un recorregut apte per a totes les edats, i realitzem activitats diverses relacionades amb el reconeixement i la cura del nostre entorn.

JORNADA DE MEDI AMBIENT + DINAR DEL PENCAIRE. Un diumenge de primavera es fan activitats de manteniment i reparació de l’entorn de l’escola. Havent acabat, les famílies que volen es queden a dinar.

La FESTA MAJOR DE L’ANDERSEN per acabar el curs amb bon peu. Cada any mirem que hi hagi coses noves, però no poden faltar els jocs per als petits i els no tan petits, les actuacions dels alumnes (danses, cançons, concerts), un bon sopar i molta gresca per a tothom amb un grup d’animació musical.

ALTRES ACTIVITATS:com a suport al treball dels alumnes, sovint l’AMPA organitza activitats monogràfiques dirigides a les famílies, que poden servir per completar els aprenentatges, o perquè els alumnes presentin i comparteixin els treballs realitzats: Nit astronòmica, sortides d’observació de la natura, etc.

Escola de pares i mares de Vic. L’AMPA Andersen participa en el projecte de l’Ajuntament de Vic en el que gairebé totes les AMPA de les escoles de la ciutat, col·laboren en la confecció d’un programa conjunt de xerrades, tallers i activitats per a la formació de les mares i pares que hi vulguin participar. Més informació aquí.

Avui és el teu dia. amb l’objectiu d’oferir als pares i mares la possibilitat de gaudir de les instal·lacions de l’escola, al llarg del curs organitzem diferents activitats formatives, esportives o de lleure.